Epilaverde

Centru de Epilare Definitiva cu Laser

INTREBARI SI RASPUNSURI

la principalele neclaritati si intrebari solicitate de clientii nostri:

 
Ce trebuie luat în considerare înainte de tratament?

Ascultați indicațiile specialistului dumneavoastră în epilare atunci când efectuați o programare pentru a afla informații despre tipul dumneavoastră de piele și păr și despre succesul preconizat al tratamentului. Pe durata consultației inițiale, clientul trebuie să informeze cu privire la o posibilă utilizare permanentă a medicației (de exemplu, anti-depresive), pentru a exclude orice sensibilitate la lumină posibil nefavorabilă.

Înainte de tratament, nu trebuie să smulgeți, să aplicați ceară sau să îndepărtați părul de pe zonele ce urmează să fie tratate timp de 4 săptămâni. Nu trebuie să participați la ședințe de bronzare cu cel puțin 14 zile înainte de tratament. Pentru un succes maxim al tratamentului, vă rugăm să vă protejați de lumina intensă a soarelui.

Cea mai eficientă metodă de epilare depinde în primul rând de tipul de păr și piele pe care doriți să îl tratați. Practic, un păr închis la culoare este ideal pentru fotoepilarea cu laser sau IPL. Părul alb, extrem de blond și vellus (puf) nu este potrivit pentru epilarea cu tehnologia laser diodă din cauza lipsei pigmentului melanină. În cazul părului foarte blond sau roșu, epilarea prin electroliză reprezintă alegerea mai potrivită, deoarece funcționează indiferent de culoarea părului.

În principiu, toate cele 6 tipuri de piele pot fi tratate. În cazul tipurilor de piele mediteraneană (Fitzpatrick III-V) se obțin rezultate foarte bune cu o doză energetică scăzută, deoarece părul este foarte pigmentat sau conține melanină.

Pentru pielea mai deschisă la culoare puteți utiliza un nivel de energie mult mai ridicat, fără a stresa pielea. În consecință, cu un nivel mai mare de energie poate fi tratat părul mai subțire și mai deschis la culoare. Totuși, acest lucru nu ar trebui să ascundă faptul că părul, în ciuda tuturor aspectelor, necesită anumite cantități de pigment (melanină), astfel încât să poată fi îndepărtat definitiv.

Nu există restricții cu privire la zonele de tratament. Epilarea permanentă cu laserul diodă este la fel de potrivit atât pentru față (cu excepția zonei ochilor!), cât și pentru corp.

La începutul tratamentului, zona vizată este rasă, alunițele sunt acoperite, iar zonele de tratare sunt marcate.

După tratament, se aplică un unguent calmant de răcire sau gel de aloe vera.

Pielea tratată nu trebuie expusă la soare dacă nu este protejată (dacă nu se poate evita, aplicați protecție solară cu FPS 30+!). Orice iritare chimică și mecanică trebuie evitată în ziua tratamentului. Ședințele la saloanele de bronzare, precum și expunerea la soare trebuie evitate pentru câteva zile.

O înroșire temporară a zonei tratate este destul de normală, însă va dispărea în câteva ore.

Tratamentele de epilare cu laser sunt tratamente în serie și au un efect de durată după mai multe aplicații. În funcție de zona corpului și de dispoziția individuală, sunt necesare 4-8 tratamente (6-12 tratamente pentru zona feței) la intervale de patru până la zece săptămâni pentru a obține o reducere a creșterii părului cu peste 80%. Odată cu fiecare tratament suplimentar, numărul și grosimea firelor de păr ce se regenerează sunt reduse.

În funcție de regiunea corpului, părul crește la viteze diferite. Părul crește mai repede pe față, astfel încât sunt necesare ședințe de tratament la fiecare 4-6 săptămâni, iar în cazul celorlalte părți ale corpului sunt necesare ședințe la fiecare 6-10 săptămâni.

Numărul tratamentelor depinde și de dimensiunea zonei care trebuie tratată și de conținutul de melanină al părului.

Da, în următoarele circumstanțe nu recomandăm tratamentul cu laser din motive de sănătate. Următoarele mențiuni apar și în declarația clientului, ce trebuie semnată înainte de începerea tratamentului:

  • în timpul sarcinii
  • în cazul afecțiunilor cu imunosupresie evidentă (anumite tumori, SIDA etc.)
  • în cazul infecțiilor active ale pielii (herpes, zona zoster, varicelă, lichenul infecțios etc.)
  • în cazul afecțiunilor care vă afectează semnificativ sănătatea (de exemplu, febra mare)
  • în cazul în care urmați un tratament cu medicamente precum Retinol sau Isotretinoin ROACUTAN®, TIGASON®, NEOTIGASON® (nu realizați tratamentul de epilare timp de 6 luni)
  • în cazul în care se dorește epilarea în zonele tatuate.

Deoarece fiecare tratament este efectuat de personal instruit, familiarizat cu tehnologia și parametri laserului diodă, reacțile adverse ce rezultă din erorile de tratament sunt practic eliminate. Pentru a evita reacțiile adverse, clientul trebuie să respecte regulile de conduită menționate.

Din punct de vedere medical, conform cunoștințelor actuale, nu există o epilare permanentă în proporție de 100% prin laser sau IPL. Prin urmare, nu poate fi acordată o garanție pentru epilarea completă și permanentă. La unele persoane, este posibilă regenerarea părului într-un mod mai deschis și mai subțire pe zonele tratate.

Percepția cu privire la durere este foarte diferită la fiecare persoană, fiind astfel dificil de răspuns la această întrebare. Mai presus de toate, senzația de durere depinde și de partea corpului care trebuie tratată.

Tehnica de tratament este atât de sofisticată încât contactul cu pielea este realizat doar prin cristalul safir răcit al piesei manuale. Datorită acestei suprafețe de înaltă tehnologie și a impulsurilor extrem de scurte ale laserului, pielea este încălzită în profunzime, dar răcită la suprafață. Astfel, se resimte foarte puțin atunci când este efectuată epilarea în zona picioarelor, abdomenului sau spatelui - unii clienți chiar adorm în timpul tratamentului.

Acest lucru depinde în mod esențial de zona care trebuie tratată. În funcție de zonă, tratamentul poate dura de la câteva minute la aproximativ 1,5 ore (pentru întreaga zonă a picioarelor).

În cazul epilării cu laserul diodă, părul va cădea de la sine după aproximativ 10-20 de zile. Ulterior vă veți bucura de o perioadă de câteva săptămâni fără reapariția părului, până când acesta intră în faza anagenă și se regenerează. Cu fiecare tratament, densitatea părului este redusă cu aproximativ 10 - 20%.

Din nefericire, nimeni nu poate garanta o epilare completă permanentă. Sunt eliminate acele fire de păr care au fost în faza de creștere activă în timpul diferitelor secțiuni de tratament. Există însă și foliculi de păr inactivi, care pot fi stimulați prin fluctuații hormonale, dispoziție genetică sau tratament medicamentos pentru regenerare ridicată. Este, de asemenea, posibil ca unele fire de păr să nu poată absorbi suficientă energie, deoarece sunt prea deschise la culoare sau prea subțiri, lăsând uneori o urmă fină, care însă nu este deranjantă, deoarece este aproape invizibilă.

Argumentul decisiv îl reprezintă modul de acțiune: tehnologia IPL utilizează o lampă flash cu un spectru larg de propagare a lungimilor de undă, care trebuie mai întâi redusă la o lungime de undă specifică prin filtre. Pentru eliminarea foliculilor de păr se utilizează doar o gamă foarte specifică de lungime de undă de lumină, care corespunde melaninei părului.

În schimb, cu laserul nostru diodă, doar această lungime de undă eficientă este deja generată în laser (în timpul generării fasciculului de lumină). În plus, lumina laserului nu se răspândește difuz în cameră, însă toate razele părăsesc sursa de lumină în paralel și sunt astfel focalizate în mod natural într-o zonă bine definită.

Dezvoltarea științifică a laserelor reprezintă o adevărată poveste de succes în domeniul înaltei tehnologii. Timp de peste 10 ani, beneficiile laserului diodă și rezultatele producției de căldură țintită prin lumină sunt de asemenea utilizate pentru epilarea permanentă.

Programare

Calitate Garantata

Pentru a face o programare, ne puteti contacta la numarul de telefon: 0723 101 919 sau puteti accesa sectiunea de rezervari online